WELCOME TO HELL!!!

WELCOME TO HELL!!!
"Selamat Datang Ke Dunia Penuh Pancaroba"
Tuesday, January 26, 2010 at 12:53 PM |  
assalammualaikum kpd lelabah yg sedia ada kini..lama gak (taklah bkurun) black tak tulis dlm blog ni disebabkan ksibukan yg sedikit sbyk mengganggu kelancaran diri utk menulis di sini. yelah semester pun da mula..anyway pelbagai lagi cabaran yang harus d tempuhi lelabah di masa akan dtg ni antaranya Dekon, Makum dan pengarahan utk thn 2 kini walaupun kptsn yang kita harapkan utk Penialaian itu agak tersasar namun kesedihan tidak sesangat dirasai oleh Black sbb bukannya mudah mo dilepasi border line ke kebangsaan itu...apa pun black tetap berpuas hati persembahan masa penilaian tu sebab pelakon semuanya ok cuma masalah teknikal yang sesangat tak dapat kita elakkan..pada pendapat Black seharusnya setiap kumpulan yang bertanding diberi peluang untuk menyesuaikan diri kepada pentas sprtmana yang di anjurkan oleh SPS (Festival teater sabah thn sblm ni) semua kumpln bpuas hati kerana diberi ruang utk melihat merasa memanjakan diri dengan pentas. tapi kita anggap saja sebagai ketiadaan rezeki dan kita harus harungi dengan memandang ke depan...seterusnya memperbaiki kelemahan yang pernah kita anggap sebagai kesilapan diri bukannya mencari kesalahan orang lain maka kita akan menjadi manusia yang lebih bernilai utk diri. namun begitu apa yang mengecewakan Black kehadiran Blog ini serasanya tidak dianggap satu keperluan untuk menuntut ilmu oleh para pelajar..kebanyakan rencana yang ditulis atas muka blog ini hasil daripada gerak tangan pengajar...persoalannya apakah pelajar teater kita kekurangan ilmu atau malas? dan soalan black paling tragis butakah mereka kepada penggunaan internet? pembukaan blog ini sebenarnya bertujuan utnuk menggalakkan para pelajar bukan sahaja membaca (harap memang dibaca) tetapi ditulis dan merencanakan buah fikiran/ berita grup/ilmu yang pernah terkubur dalam otak (atau kotak?)...namun Black akhirnya terpaksa meluahkan rasa kecewa ini sebab da terlalu lama blac nantikan penulisan daripada bebudak teater kita...malanya mengharap bulan jatuh ke riba...di sini black da sediakn VID YOUTUBE (disebelah kanan ni) YG BSANGKUTAN DGN KAJIAN TEKNIK LAKON UTK TATAPAN UMUM (spy xde alasan xfhm lg d lain hari)...apa-apapun fikirkanlah bersama
signed Daddy Long-Legged author

3 comments:

pie said...

saya boleh menulis di sini ka?tapi saya xde password...

January 27, 2010 at 3:45 AM  
labah-labah hitam said...

sila tya daddy long leg

January 27, 2010 at 10:38 AM  
labah-labah hitam said...

pie...silakan kalau nak menulis...tapi sms aku untuk dapatkan pasword

May 27, 2010 at 7:37 PM  
MARVEL and SPIDER-MAN: TM & 2007 Marvel Characters, Inc. Motion Picture © 2007 Columbia Pictures Industries, Inc. All Rights Reserved. 2007 Sony Pictures Digital Inc. All rights reserved. blogger templates